8 lipca 2014
Karkówka z serem
Przygotowanie tego dania jest wyjątkowo szybkie, a smak i zapach gotowej karkówki urzeka. Mięso jest miękkie i soczyste. Palce lizać!
Mini grill w twoim piekarniku...
Składniki:
• karkówka w plastrach (lekko rozbita, ilość zależna od liczby osób, dla dwóch starczy 0,5kg)
• duża cebula
• ketchup
• majonez (4 łyżki)
• starty ser (ilość według uznania)
• ryż / purée ziemniaczane
Przygotowanie:
1. Rozbić lekko karkówkę i obtoczyć ją w ketchupie. Wyłożyć na blachę.
2. Cebulę pokroić w pióra i położyć na mięsie.
3. W rogi blachy dodać po łyżce majonezu.
4. Całość posypać startym serem.
5. Zapiekać w temp. 180⁰C przez ok. 40min. Ser powinien się zapiec.
Sosem powstałym po pieczeniu karkówki, polewamy ryż.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz