24 lutego 2012
Kurczak w sosie mandarynkowym z chili.
Mandarynki w nowym przybraniu. Nadają się nie tylko do galaretki, ale i do śmietany i kurczaka. Trochę na ostro. Trochę na słodko. Bez wątpienia smakowicie. Jedna z moich ulubionych propozycji obiadowych.
Składniki:
• 6 filetów z kurczaka
• 5 cebul
• 2 puszki mandarynek z sokiem
• 2 duże opakowania śmietany 18%
• masło (do smażenia)
• przyprawy (vegeta, chili)
• ryż
Przygotowanie:
1.Cebule i filety pokroić w kostkę. Mięso przyprawić vegetą. Podsmażyć na maśle osobno - cebulę oraz kurczaka.
2.Kurczaka oraz cebulę przełożyć do garnka, dodać mandarynki ( wraz z sokiem), zagotować.
3.Dodać zahartowaną śmietanę i pół łyżeczki chili.
4.Gotować jeszcze przez chwilę. Podawać z ryżem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz