24 lutego 2012

Kurczak w sosie mandarynkowym z chili.




Mandarynki w nowym przybraniu. Nadają się nie tylko do galaretki, ale i do śmietany i kurczaka. Trochę na ostro. Trochę na słodko. Bez wątpienia smakowicie. Jedna z moich ulubionych propozycji obiadowych.

Składniki:

• 6 filetów z kurczaka
• 5 cebul
• 2 puszki mandarynek z sokiem
• 2 duże opakowania śmietany 18%
• masło (do smażenia)
• przyprawy (vegeta, chili)
• ryż

Przygotowanie:

1.Cebule i filety pokroić w kostkę. Mięso przyprawić vegetą. Podsmażyć na maśle osobno - cebulę oraz kurczaka.
2.Kurczaka oraz cebulę przełożyć do garnka, dodać mandarynki ( wraz z sokiem), zagotować.
3.Dodać zahartowaną śmietanę i pół łyżeczki chili.
4.Gotować jeszcze przez chwilę. Podawać z ryżem.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz