24 lutego 2012

Krem pieczarkowy


Danie wykwintne, a proste. Kremowe, sycące, olśniewające zapachem oraz prezencją. I choć może wydać się dziwne takie gloryfikowanie „zupy”, każdy kto posmakuje lekkiego kremu z pieczarek, zrozumie, że nie ma tu nic naciąganego.
Składniki:
• 200g pieczarek
• zupa pieczarkowa ( z paczki, zwykła, np. firmy Knorr)
• 100g cebuli
• dwa ziemniaki
• kremowy serek topiony
• 500ml bulionu mięsno-warzywnego
• 200ml śmietany 18%
• groszek ptysiowy (do dekoracji)

Przygotowanie:
1. Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć w garnku.
2. Zalać wcześniej przygotowanym bulionem i dodać pokrojone plastry ziemniaki.
3. Gotować wszystko pod przykryciem ok. 30min, aż ziemniaki będą miękkie.
4. Zmiksować Benderem lub mikserem (końcówką z ostrzem).
5. Dodać zupę pieczarkową (paczkowaną), rozmieszać ze śmietaną i gotować jeszcze ok.8min.
6. Podawać udekorowane z groszkiem ptysiowym (opcjonalnie pietruszką).


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. OMOMOMOMOMOM, ALA, ZAMIESZKAJ ZE MNĄ

    OdpowiedzUsuń