22 października 2011

Domowe krówki.


Waniliowe krówki to cukierki, które urzekną swoim kremowym smakiem każdego wielbiciela słodkości. Choć przygotowanie jest odrobinę czasochłonne, efekt jest tego warty!

Składniki:

• 750ml śmietany kremówki [30%]
• 3 i 1/3 szklanki cukru
• połowa laski wanilii [miąższ]
• 2 łyżeczki ciemnego kakao

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki przełożyć do garnka. Gotować na małym gazie, często mieszając, dopóki nie powstanie gęsta masa.
2. Masę przelać do formy. Odstawić na kilka godzin, aby ostygła. Pokroić cukierki.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Osobiście mi nie wyszło :p ale w wykonaniu Alicji było wspaniałe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedy stały na alinym stole to wykradałam jedną po drugiej :)

    OdpowiedzUsuń