22 października 2011
Domowe krówki.
Waniliowe krówki to cukierki, które urzekną swoim kremowym smakiem każdego wielbiciela słodkości. Choć przygotowanie jest odrobinę czasochłonne, efekt jest tego warty!
Składniki:
• 750ml śmietany kremówki [30%]
• 3 i 1/3 szklanki cukru
• połowa laski wanilii [miąższ]
• 2 łyżeczki ciemnego kakao
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki przełożyć do garnka. Gotować na małym gazie, często mieszając, dopóki nie powstanie gęsta masa.
2. Masę przelać do formy. Odstawić na kilka godzin, aby ostygła. Pokroić cukierki.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Osobiście mi nie wyszło :p ale w wykonaniu Alicji było wspaniałe :)
OdpowiedzUsuńKiedy stały na alinym stole to wykradałam jedną po drugiej :)
OdpowiedzUsuń