4 września 2013
Puszysty omlet.
Chociaż większość przepisów na omlet opiera się na dodaniu do jajek mąki czy mleka, mój przepis rezygnuje z wszelkich dodatków. Wolę kiedy jajka są puszyste i lekkie, a mąka sprawia, że omlet staje się trochę cięższy.
Wystarczą trzy jajka( na małą patelnię) i nasze ulubione składniki.
Składniki:
• 3 jajka - na małą patelnię
• sól, pieprz, ulubione przyprawy
• ser/ szynka/ pomidor/ dżem/ nutella
Przygotowanie:
1. Jajka dokładnie rozmącić. Powinny być bardzo puszyste, z dużą ilością "bąbelków". Dodać przyprawy. Dobrze wymieszać.
2. Wylać na dobrze rozgrzaną patelnię. Kiedy jajko zacznie się ścinać "z wierzchu", przewrócić na drugą stronę.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz