19 kwietnia 2013

Chleb bananowy.



Pyszne, lekkie bananowe ciasto. Bardziej babka, niż chleb.
Świetnie nadaje się na śniadanie, do porannej kawy.

Składniki:
• ½ szklanki oleju
• ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• szklanka cukru
• 2 jaja
• 2 szklanki mąki
• łyżeczka sody oczyszczonej
• 3 łyżki mleka
• 3-4 dojrzałe banany
• (posiekane orzechy)

Przygotowanie:
1. Utrzeć cukier z olejem, dodać jajka.
2. Wkroić banany do masy i zmiksować na jednolitą masę.
3. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.
4. Wylać na blachę do babki (wąską) i piec 1 godzinę w temp. 180⁰C.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz