23 lipca 2012

3BIT




Placek ekspresowy. Słodki i smakowity. Znikający z blachy w zastraszającym tempie. Dzisiaj z przepisu Cioci Agnieszki :)


Składniki:

•dwie paczki herbatników maślanych (muszą starczyć na pokrycie trzech warstw placka)
•dwie paczki budyniu śmietankowego
•3 opakowania śmietan-fix’u
•puszka masy krówkowej
•500ml śmietany 30%
•1 cukier wanilinowy
•wiórki czekoladowe do dekoracji

Przygotowanie:

1.Blachę wyłożyć papierem.
2.Dno blachy pokryć warstwą herbatników.
3.Ciepłą masę krówkową ostrożnie rozsmarować na herbatnikach.
4.Przykryć masę herbatnikami.
5.Przygotować budyń według przepisu i wyłożyć na drugą warstwę herbatników. Nie powinien on spłynąć poza brzegi placka.
6.Ciepły budyń przykryć kolejną warstwą herbatników i odstawić do ostygnięcia.
7.Ubić śmietanę z fix’em oraz cukrem wanilinowym.
8.Na zimną już warstwę budyniu i herbatników, wyłożyć śmietanę.
9.Przykryć wszystko wiórkami czekoladowymi.
10.Przechowywać w zimnym miejscu.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz